Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kopiëer de link van het artikel

share-icon-mobile-wit

King´s Life Class Levensles 3: Vraag Waarom

Jonathan Baij
Leestijd: 2 minuten

Stay in your head and you are dead.

Jouw droom waarmaken.

Waarom is de moeilijkste vraag die je iemand kan stellen. Het is tevens ook de belangrijkste vraag die je kan stellen wanneer iemand vertelt dat iets onmogelijk is. De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen op dat moment is “Waarom niet”.

Als een onderzoeker moet je zien te achterhalen wat de beweegredenen van de persoon zijn, vandaar de ‘waarom’-vraag.

Tony Robins, een motivatiegoeroe, heeft eens gezegd ‘stay in your head and you’re dead’ verwijzend naar het feit dat veel ideeën in mensen hun hoofd blijven omdat ze denken dat het gestolen wordt door iemand anders.

En het meest belangrijke, vraag jezelf “Waarom niet?”, wanneer iemand je vertelt dat iets onmogelijk is. Het is een belangrijke vraag die je moet stellen aan de persoon die je aan het twijfelen probeert te brengen. Overigens is een afwijzing helemaal niks ergs. De eigenaar van de koffiegigant Starbucks heeft zijn idee voor een koffiezaak ruim 200 keren moeten pitchen. Toen niemand wilde investeren is hij het zelf gestart. Nu is het een miljardenbedrijf.

Dr. King deed dat ook. Als hij het antwoord op een vraag niet wist dan ging hij zichzelf te raden. In gebed, bij een stafmedewerker, een professor van de universiteit waar hij aan heeft gestudeerd of de bibliotheek. Dit leert ons dat de antwoorden op onze problemen vaak uit een hoek komen waaruit we ze niet verwachten.

Niet voor niks deelde King zijn droom in 1963 met 250.000 mensen. Omdat hij wist. Mijn droom is het waard om te delen.

En wat betreft je dromen waarmaken:

Vertel jouw grote dromen niet aan klein denkende personen. Hoe je een klein denkend persoon herkent? Dat is de persoon die zegt dat jouw droom of idee onmogelijk is.

Schrijf je droom op zodat je het uit je hoofd hebt en het voor je staat. Dan wordt het veel sneller werkelijkheid dan dat het in je hoofd blijft.

lekker doorlezen

deel dit artikel met iemand
die dit moet weten

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp