Share on facebook
Share on email
Share on linkedin
Share on whatsapp
Kopiëer de link van het artikel

share-icon-mobile-wit
Booskijkgezicht

Omgaan met misgunners: de psychologie en 7 Tips

Sommige mensen boren alles de grond in en anderen niet. Amerikaanse onderzoekers deden onderzoek naar de vraag of er personen bestaan die constant iets negatiefs over een onderwerp te zeggen hebben. Hoe komt het en hoe ga je om met de negatieve (alias 'haters') mensen tijdens je presentatie?
Jonathan Baij
Leestijd: 7 minuten

Wat zijn misgunners?

Voor nu is er één definitie voor misgunner en dat is hater. ‘Haters’ is een woord uit het Engels en wordt fonetisch uitgesproken als ‘heeters’. Het komt voort uit het woord ‘hating’. Vrij vertaalt is het een omschrijving van personen die het talent hebben om zonder respect met iemand om te gaan. Het gaat dan specifiek over personen die bewust andere mensen de grond in boren.

Iedereen heeft wel eens een slechte dag en moppert er dan op los. Je ziet dingen dan wat minder positief, maar de volgende dag of een paar dagen erna is dat weer over. Maar zijn er ook mensen die constant negatief tegen alles aankijken?

Kort gezegd: hoe komt het dat sommige mensen alles de grond in boren en anderen alles leuk vinden?

De Psychologie van iets leuk vinden

Twee professoren psychologie van een Universiteit in Illionois (Amerika) deden daar onderzoek naar. Om te kijken of er echt mensen zijn die constant iets negatiefs over een onderwerp te zeggen hebben.

Voor het experiment lieten de onderzoekers een groep met mensen naar het lab komen. De onderzoekers vroegen participanten het hemd van het lijf over onderwerpen als architectuur, koud douchen, politiek en voetbal. Ieder antwoord werd bijgehouden op een scoreformulier. Deze behaalde scores werden berekend naar een gemiddelde. Zo kon er worden berekend welke dingen iemand in het algemeen wel en niet leuk vindt.

Op het eerste gezicht lijkt het niet zo zinvol om te weten wat iemands gevoelens zijn over politiek, terwijl er gevoelens gemeten worden over gezondheidszorg. Ten slotte zijn politiek en gezondheidzorg totaal onafhankelijke onderwerpen. Met verschillende inhoud. Dus de attitude ten opzichte van deze twee onderwerpen moet dan ook onafhankelijk zijn. Maar er is een belangrijkere factor. De persoon die de houding ten opzichte van een onderwerp vormt. “Sommige mensen zijn gewoon meer vatbaar voor het focussen op een positief aspect van een onderwerp en anderen zijn meer vatbaar voor het negatieve aspect”,  aldus de onderzoekers.

Om te voorkomen dat er mensen werden ondervraagt die gewoon een ‘slechte dag’ hadden, werd de groep twee keer in één maand ondervraagd. Op deze manier kon er worden vastgesteld hoe (positief/negatief) iemand in het algemeen tegen dingen aankijkt. Daarna werd de groep fictief in twee groepen verdeeld. De negatieve mensen aan de ene kant en de positieve mensen aan de andere kant.

Met de ‘haters’-test achter de rug kregen beide groepen de vraag een stuk te lezen over de ‘Monahan LPI-800 Compact 2/3-Cubic-Foot 700-Watt Oven. De oven bestaat niet, maar is verzonnen om te kijken hoe veel weerstand er tegen de oven zou komen.

De uitkomst van het onderzoek

Simpel gezegd; sommige mensen leggen de focus meer op de positieve kanten van een onderwerp en anderen leggen de focus meer op de negatieve kant.

Niet verrassend waren de haters minder te spreken over de oven dan de enthousiastelingen. Dit is nogmaals bevestigd door een ander experiment waarbij er iets werd gevraagd over vaccinaties. De mensen die enthousiast zijn, stonden ook positiever tegenover een vaccinatie.

Maar uit de studieresultaten is nog iets interessanters gekomen. De onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die over het algemeen positiever in het leven staan, meer open zijn dan mensen die alleen maar negatief zijn. Mensen die positief in het leven staan zijn meer vatbaar voor nieuwe aankopen, vaccinaties en het opvolgen van positieve instructies zoals recycling.

En nu komt het. De resultaten lieten namelijk ook een andere belangrijke ontdekking zien. Een houding ten opzichte van een object of over iemand — dus het negatief of positief voelen over iets of iemand — komt niet alleen door het object of door een andere persoon. Het is komt vooral door het individu dat de objecten of personen evalueert  om een mening te vormen.

Wat je zegt ben je zelf!

Het ligt niet aan jou, maar aan de persoon die negatieve dingen zegt. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er mensen die negatief in het leven staan.  Daar kan je tijdens je presentatie of speech niets aan veranderen. Mensen zijn nu eenmaal zoals zij zijn. Het is belangrijk om één ding goed in gedachte te houden. Het feit dat iemand iets over jou, je uiterlijk of je speech of presentatie zegt heeft niet direct met jou te maken. Sommige mensen vinden hun talent nu eenmaal in het negatief bekritiseren van mensen en onderwerpen. Zoals je hebt kunnen lezen.

Maar als iemand gedurende jouw presentatie of speech zich onbehoorlijk gedraagt is het belangrijk actie te ondernemen. Het ligt natuurlijk aan het type evenement, maar de tips die ik je nu ga geven zijn vrijwel overal toepasbaar.

De belangrijkste tip die ik je kan geven is de regel van de krabbemand. Eén krab is prima in staat om op zichzelf uit de mand te klimmen. Maar als er meerdere krabben in één mand zitten dan proberen alle krabben tegelijk uit de mand te klimmen. De visser die de krabben heeft gevangen, hoeft de mand zelfs niet af te dekken. Ze kunnen toch niet weglopen. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat je niet moet doen wat iemand anders ook doet.  Daar kom je nergens mee. Als iemand in het publiek tegen je begint te schreeuwen, schreeuw dan niet terug. Dit heb ik heel vaak gezien en staat erg amateuristisch.

Daarnaast is er nog iets anders belangrijk. Zoals je hebt kunnen lezen heeft het feit dat iemand negatief over jou of jouw onderwerp is, niets met jou te maken. Neem dergelijke opmerkingen niet persoonlijk. Ondanks dat is het wel belangrijk jezelf te wapenen tegen haters. Zij kunnen de sfeer in een zaal, groep of vergadering behoorlijk verpesten.

Omgaan met Haters: negeren of reageren?

Het is vrijwel onmogelijk om in één oogopslag te zien of iemand iets kwijt wil, een slechte dag heeft of daadwerkelijk een hater is. Daarom ben ik voor deze tips uitgegaan van mensen die jouw presentatie extreem verstoren. Door hetzij constant onderbreken of door heftige onderbrekingen.

Tip #1: jij weet het beste of er mensen komen die ‘kritisch’ zijn.

Of dat je het over een controversieel onderwerp gaat hebben. Maak van te voren regels voor het publiek. Breng dit niet als de tien geboden, maar vertel zoiets als “Vragen zijn prima, maar deze hoor ik graag tijdens de vragenronde aan het einde”. Zodra iemand vragen stelt gedurende je presentatie is het dan jouw taak om er voor te zorgen dat je deze regel handhaaft. “Ik vind het een goede vraag die u stelt, maar deze wil ik graag tijdens de vragenronde beantwoorden. Dus als u hem aan het einde nogmaals wilt stellen”.

Tip #2: Jij bent de baas van de zaal.

De baas van het podium. Dit betekent dat wanneer jij een presentatie aan het doen bent jij ook de aandacht verdient. En het dus voor het zeggen hebt. Als er iemand is die jouw presentatie verstoort, dan is het belangrijk daar reactie op te geven. Wat ik vaak heb zien gebeuren is dat wanneer andere mensen in het publiek zich zichtbaar aan de veroorzaker van de onrust irriteren zij deze persoon zelf zullen aanspreken. Vaak is de handreiking van jou als spreker op het podium dan voldoende. Even kort aanstippen wat er stoort is dan voldoende.

Tip #3: Ga niet mee in de negativiteit van anderen.

Negeren is soms beter dan reageren. Het is heel aantrekkelijk om te reageren. Of om mee te gaan in de negativiteit. Onthoud dat wat aandacht krijgt, ook groeit. Sommige mensen zijn gewoon luidruchtig in hun denken. Of doen dit expres in de hoop aandacht en mensen met zich mee te krijgen. Het beste is om deze mensen tot zekere hoogte te negeren. Tot dat het echt storend wordt.

Tip #4: Geef duidelijk je grenzen aan.

Maar blijf rustig: mensen die haten willen graag tegen dingen aantrappen.Daar bedoel ik mee; zij vinden hun energie in het naar beneden halen van anderen. Het is belangrijk dat je duidelijk je grenzen aangeeft. Maar blijf daarbij rustig en probeer je emoties daarbij aan de kant te zetten. De andere tips helpen je daarbij.

Tip #5: Ook haters willen gehoord worden.

Dit betekent: deze mensen willen graag hun verhaal kwijt, en het liefst op het moment suprême. Dat wil je niet waar de groep met mensen bij zit die je op dat moment voor je hebt. Dit soort gesprekken doe je altijd 1-op-1 ná je presentatie of speech en altijd op een plek waar je onder vier ogen kan praten. Wat ik vaak heb zien gebeuren is dat sprekers het probleem ter plekke proberen op te lossen. Vervolgens in een discussie raken. En toehoorders zo worden meegetrokken dat zij zich uiteindelijk in de discussie mengen. Dat is niet de bedoeling, daarom is het belangrijk om het te de-escaleren. Je kan dan zoiets zeggen als “Daar wil ik graag na mijn presentatie met u onder vier ogen over verder praten.

Tip #6: Soms is het beter als iemand de zaal verlaat.

Deze persoon heeft dan op een dusdanige manier de sfeer verziekt dat het niet wenselijk is dat iemand nog blijft. Dit gebeurd meestal na herhaaldelijk vragen om met het geconstateerde gedrag te stoppen. “Meneer/mevrouw, ik heb u nu verschillende malen verzocht te stoppen met [ongewenst gedrag] ik wil u nu vriendelijk vragen de zaal te verlaten.”.

Tip #7: jij bent de persoon met de microfoon in handen.

Iemand kan, als voorbeeld, net zo hard schreeuwen door de zaal. Als jij rustig door de microfoon spreekt, klink je al twee keer zo hard. Met gepaste durf kan je dan een lastig persoon op zijn plaats zetten. Uiteraard met flair.

Tip #8: Als bonus: maak iemand anders’ haat niet eigen.

Trek je niks aan van wat mensen zeggen. Leg je focus op waar we hier samen mee bezig zijn. Het verbeteren van jouw presentatie- en speechsucces. Maak iemand anders’ haat niet jouw haat.

lekker doorlezen

deel dit artikel met iemand
die dit moet weten

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp